Iğdır Haber
HV
19 MART Salı 06:19

Mevsim geçişlerinde vücut direncinizi korumaya dikkat edin

Uzman Hemşire Ayşe Şengel, mevsim geçişlerinde daha sık görülen viral hastalıklardan korunmanın yolunun bağışıklığı güçlü tutmaktan geçtiğini söyledi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 25-09-2023 14:02
Mevsim geçişlerinde vücut direncinizi korumaya dikkat edin

Uzman Hemşire Ayşe Şengel, mevsim geçişlerinde daha sık görülen viral hastalıklardan korunmanın yolunun bağışıklığı güçlü tutmaktan geçtiğini söyledi.

 - Mevsim geçişlerinde gün içinde yaşanan sıcaklık farkları, beslenmemizdeki değişimler, okulların açılması gibi birçok faktör hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Soğuk algınlığı, grip, farenjit, bronşit ve benzeri hastalıklar mevsim geçişlerinde daha sık görülüyor. Mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmanın bağışıklık sistemini güçlü tutmada en önemli unsur olduğunu hatırlatan Bir Adım Sağlık CEO'su Uzm. Hemş. Ayşe Şengel, kişide vücut kırgınlığı ve kas ağrısı ile birlikte 39-40 dereceyi bulan yüksek ateş, titreme, üşüme, boğaz ağrısı, öksürük, balgam gibi şikayetler de varsa mutlaka doktora başvurmak gerektiğinin de altını çiziyor.

Şengel, bu dönemde özellikle 65 yaş üzerindekiler, bebekler, çocuklar ve hamileler, kanser hastaları, şeker ve kalp hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerin yüksek risk altında olduğunu belirtti.

“Vücut direncinizi korumak için dengeli ve sağlıklı beslenmeye, bol su tüketmeye dikkat edin" diyen Uzman Hemşire Şengel, mevsim geçişlerinde hasta olmamak için önerilerini ise şöyle sıraladı:

  • Düzenli spor yapın.
  • Bol sıvı tüketerek sağlıklı beslenmeye dikkat edin.
  • Uyku kalitesine önem vererek yeterli uyumaya özen gösterin.
  • Hijyene dikkat edin, ellerinizi sık sık yıkayın. Çevrenizde hasta birisi varsa, kalabalık ortamlarda mutlaka maske kullanın.
  • Sigara ve alkolden uzak durun.
  • Vitamin ve mineral seviyesinizi kontrol ettirin, gerekirse hekim önerisiyle takviye kullanın.
  • Evinizi, çalıştığınız ortamı sık sık havalandırın.
  • Klima kullanımına dikkat edin. Klima kullanırken ısıyı bir anda düşürmek yerine ısıyı aşamalı olarak azaltın. Mümkünse uyurken klimayı kapatın.
AdminAdmin

YORUMLAR