Iğdır Haber
HV
29 MART Cuma 15:31

Tuzlalı Semanur'un Akülü Tekerlekli Sandalye Mutluluğu

Tuzla Belediyesi, 200 engelli vatandaşa akülü araç sağladığı proje çerçevesinde 19 yaşındaki Semanur Güler’e de akülü araç hediye etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-10-2023 12:27
Tuzlalı Semanur'un Akülü Tekerlekli Sandalye Mutluluğu

Tuzla Belediyesi, 200 engelli vatandasa akülü araç sagladigi proje çerçevesinde 19 yasindaki Semanur Güler’e de akülü araç hediye etti.

Tuzla Belediye Baskani Şadi Yazici ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas’in katilimiyla Tuzla Belediyesi bünyesinde bulunan Gönül Elleri Çarsisi’nda akülü araç dagitim töreni düzenlenmisti. Proje çerçevesinde Istanbul’un farkli ilçelerinden 200 engelli vatandasa araç teslimleri yapilmaya devam ediyor. Tuzla’da 6 aylikken soguk havale geçirip rahatsizlanan ve yillardir kullandigi tekerlekli sandalyeden kurtulup rahat hareket etmesini saglayacak akülü bir araç isteyen 19 yasindaki Semanur Güler de aracina kavustu. Evlerinin önünde komsulariyla akülü aracini bekleyen Semanur, belediye ekiplerinin getirdigi aracina alkislar esliginde bindi.

“Ilk parka gidecegim, orada bir yokus var, onu çikacagim”

Çok mutlu oldugunu söyleyen Semanur Güler, “Çok mutluyum, baskanimiza çok tesekkür ediyorum. En büyük hayalim uzak yollara gitmekti, gerçek oldu. Akülü arabamla yavas yavas engelleri asacagiz. Ilk parka gidecegim, orada bir yokus var, onu çikacagim. Baskanimiza da çok tesekkür ediyorum. Beni bu araçtan kurtardiniz; indigim araç akülü degildi ama bu bindigim artik akülü. Su an içimde kelebekler uçusuyor” seklinde konustu.

“Semanur, ‘Akülü arabam gelince her yere gidecegim’ diyordu”

2 çocuk annesi 48 yasindaki Hatice Güler ise, kizinin 7 aylikken dogdugunu ve dogduktan 6 ay sona soguk havale geçirerek rahatsizlandigini kaydetti.

Anne Güler, “Zor taraflari tabii ki var ama severek yapinca Allah kolayligini veriyor. Allah emegi geçen herkesten razi olsun. Semanur, ‘Akülü arabam gelince her yere gidecegim’ diyordu. ‘Yollara çikip, bayirlari geçecegim. Parkta bir tane bayir yol var, oraya kendim çikacagim’ diye hayaller kuruyordu. Ben de kaza geçirmistim, o yüzden arabayi sürmekte zorluk çekiyordum. Bu araba aslinda bana da kolaylik saglayacak” dedi.
 

AdminAdmin

YORUMLAR