Iğdır Haber
HV
28 MART Perşembe 11:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9. Zirvesi'ne katıldı.

Semerkant'ta düzenlenen TDT Devlet Başkanları 9. Zirvesi öncesinde liderler, aile fotoğrafı için bir araya geldi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 11-11-2022 11:20   Güncelleme : 11-11-2022 11:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9. Zirvesi'ne katıldı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in ev sahipliğinde "Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru" temasıyla Semerkant'ta düzenlenen TDT Devlet Başkanları 9. Zirvesi öncesinde liderler, aile fotoğrafı için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ebedi Şehir" Kongre Merkezi'ne gelişinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından karşılandı.

Kongre Merkezi'nde çekilen aile fotoğrafında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile gözlemci ülkeler Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı, eski Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban yer aldı.

Zirve toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etti

AdminAdmin

YORUMLAR