Iğdır Haber
HV
29 MART Cuma 01:23

Manisa'da aidiyet duygusu geliştiriliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğinde farklı şehirlerden üniversiteye gelen öğrencilerin Manisa’yı tanıması ve aidiyet duygularının geliştirilmesi amacıyla örnek bir işbirliğine imza attı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-10-2022 17:24   Güncelleme : 18-10-2022 17:24
Manisa'da aidiyet duygusu geliştiriliyor

MANİSA (İGFA Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Manisa’yı Büyükşehir Belediyesi ile tanıyor. 17-22 Ekim tarihleri arasında Manisa'yı tarihi, turistik ve kültürel yönleriyle öğrenmek amacıyla İletişim Fakültesi öğrencileri; Şehzadeler Parkı, Sultan Cami, Tıp Tarihi Müzesi, Muradiye Cami, Yeni Han ve Eski Çağlara konu olan Ağlayan Kayayı ziyaret ettiler.

Programda Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Göksel Topçu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nuray Yılmaz Sert ile Dr. Öğretim Üyesi Göker Gülay yer aldı. Programda, belediye ve üniversite işbirliğinin önemine değinilerek, öğrencilerin Manisa’da daha fazla vakit geçirmesi ve aidiyet duygularının artması için bu tür etkinliklerin önemli olduğu ifade edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılında şehre kazandırmış olduğu Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu Tarihçi Mehmet Şahin'den dinleyen öğrenciler, anıtı ve sergi salonunu beğeniyle karşıladılar.

Grubun buradan sonraki rotası Manisa'ya yeni yapılan Yunusemre Belediyesine ait Osmanlı Müzesi oldu. Öğrenciler, Osmanlı Müzesini de rehberler eşliğinde ilgiyle gezdiler. Gerçekleştirilen Manisa Gezisi için ev sahipliğinden dolayı Celal Bayar üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün'e teşekkür ettiler.

AdminAdmin

YORUMLAR