Iğdır Haber
HV
29 MART Cuma 10:06

İphone 15 Özellikleri Tanıtım

Apple’ın 12 Eylül’de gerçekleştireceği Wonderlust etkinliği yaklaşırken, iPhone 15 serisi hakkındaki bilinmeyen gerçekler.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 11-09-2023 13:29
İphone 15 Özellikleri Tanıtım

 Beklenen iPhone 15 Serisi için Heyecanla Hazırlıklar Devam Ediyor

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da merakla beklenen yeni iPhone serisini tanıtmak için harekete geçti. Kullanıcıların tüm dikkatini üzerine çekecek olan iPhone 15, teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yaratıyor. Apple'ın tanıtım etkinliği için geri sayım başlarken, iPhone 15 hakkında son sızıntılar ve bilgiler de gün yüzüne çıkıyor. Bu haber detayında, iPhone 15 serisiyle ilgili merak edilen tüm detayları bulabilirsiniz.

Tanıtım Tarihi ve Etkinlik Detayları

Apple her yıl Eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtmak için özel bir etkinlik düzenlemektedir. Bu sene de iPhone 15 serisini tanıtmak için heyecanla beklenen bir etkinlik düzenleniyor. Etkinlik, 12 Eylül 2023 Salı günü gerçekleşecek ve saat 20.00'de başlayacak. Apple'ın resmi internet sitesi üzerinden canlı olarak izleme imkanı sunulacak. Herkesin heyecanla beklediği bu etkinlikte, iPhone 15'in tüm özellikleri ve yenilikleri tanıtılacak.

 iPhone 15 Serisinin Özellikleri

iPhone 15 serisi, kullanıcıların beklentilerini karşılayacak birçok yenilik ve özellikle birlikte geliyor. Tasarımından donanımına kadar her detayı incelikle düşünülen iPhone 15, kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunacak. İşte iPhone 15 ve iPhone 15 Pro'nun özellikleri:

SESSİZE ALMA DÜĞMESİ DEĞİŞİYOR

Apple, iPhone 15 serisiyle beraber ses açıp kapama butonunun üstünde yer alan sessize alma butonunu eskiye nazaran basmalı düğme olarak değiştireceği öne sürüldü. Buna göre artık telefonu sessize almak için butonu aşağı yukarı yapmak yerine butona tek seferde basarak sessize alabileceğiz.



Ekran ve Tasarım

iPhone 15, 6,1 inçlik bir ekranla gelecekken, iPhone 15 Pro 6,7 inçlik daha büyük bir ekran sunacak. Her iki model de 120Hz ProMotion ekran yenileme hızına sahip olacak. Bu, daha pürüzsüz bir kullanım deneyimi sağlayacak. Ayrıca, daha ince çerçevelerle birlikte gelen iPhone 15 serisi, daha büyük bir ekran deneyimi sunacak. Çerçevelerin malzemesi olarak ise titanyum seçilmiş. Bu sayede telefon daha sağlam ve dayanıklı olacak.

 

PERİSKOP LENS OLACAK

iPhone 15 Pro Max, arka kamerası için geliştirilmiş optik yakınlaştırmayı artırarak periskop lense sahip olacak. Ayrıca iPhone 15 Pro'nun yepyeni bir sensör teknolojisiyle beraber daha fazla ışık yakalayacağı ve belirli ayarlarda pozlamayı azaltacağı söyleniyor.

TİTANYUM KASA OLACAK

iPhone 15 Pro'nun yuvarlak kenarlı bir tasarıma sahip tamamen yeni bir titanyum kasaya sahip olması bekleniyor.



 Performans ve İşlemci

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro'nun gücünü A17 çip oluşturacak. Bu yenilikçi işlemci, daha hızlı ve akıcı bir performans sunacak. 8GB RAM ile desteklenen iPhone 15 serisi, kullanıcılara daha hızlı ve verimli bir deneyim yaşatacak. Uzun pil ömrü ise telefonun en dikkat çeken özellikleri arasında yer alacak.

 

A17 BIONIC ÇİP

Apple'ın iPhone 15 serisinden itibaren A17 işlemciye geçmesi bekleniyor. 3 nanometre (nm) boyutunda olması beklenen işlemcinin iPhone 15'in performans gücünü artırabileceği ifade ediliyor. Bir çip için nm üretim boyutu transistörler ile arasındaki mesafe ne kadar küçük olursa, performans ve verimliliğin o kadar iyi olacağı aktarıldı.



Kameralar

iPhone 15 serisi, geliştirilmiş kamera özellikleriyle de dikkat çekecek. Özellikle iPhone 15 Pro serisi, periskop lens ile 6x'e kadar yakınlaştırma özelliği sunacak. Bu, kullanıcıların daha net ve detaylı fotoğraflar çekmesini sağlayacak. Ayrıca, gece modu özelliği de iyileştirilerek daha kaliteli gece fotoğrafları çekebileceksiniz.

Depolama ve Bağlantı Noktası

iPhone 15 serisi, geniş depolama seçenekleri sunacak. 128GB, 256GB, 512GB ve 1TB depolama seçenekleri kullanıcılara sunulacak. İhtiyacınıza göre en uygun depolama seçeneğini tercih edebileceksiniz. Ayrıca, USB-C bağlantı noktası sayesinde cihazınızı daha kolay ve hızlı bir şekilde şarj edebileceksiniz. Bu da kullanıcı deneyimini büyük ölçüde artıracak.

 

USB-C ŞARJ GİRİŞİ

iPhone 15 modelleriyle beraber Apple, USB-C girişli şarj kullanacak. Avrupa Birliği resmi olarak ortak şarj girişlerinin standardı için anlaşmaya vardı. Böylelikle 2024'Ten itibaren, AB'nin 27 ülkesinde satılan tüm akıllı telefonların şarj için USB-C kullanması gerekeceği belirtildi. Buna iPhone ve hatta AirPods gibi aksesurlarının da dahil olduğu ifade edildi.



Renk Seçenekleri ve Fiyatlandırma

iPhone 15 serisi, kullanıcılara geniş bir renk seçeneği sunacak. Uzay Siyahı, Gümüş, Titan Grisi ve Koyu Mavi gibi farklı renk seçenekleriyle beğeninize hitap edecek. Fiyatlandırma konusunda ise, iPhone 15 Pro Max modelinde 100 dolarlık fiyat artışı bekleniyor. Bu da iPhone 15 serisi modellerinin Türkiye'de 60 bin TL'nin üzerinden başlayabileceği tahmin ediliyor.

 iPhone 15 Serisinin Türkiye Fiyatı ve Satış Tarihi

iPhone 15 serisi, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir ilgiyle karşılanacak. Fiyatlarına dair bazı sızıntılar ortaya çıksa da, kesin fiyatlar henüz açıklanmadı. Beklentilere göre, iPhone 15 serisi modellerinin Türkiye'de 50 ile 70 bin TL arasında bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Satış tarihi ise tanıtım etkinliğinden hemen sonra belirlenecek ve kullanıcılara duyurulacak.

 

  • iPhone 14 başlangıç fiyatı: 48,304 TL
  • iPhone 14 Plus başlangıç fiyatı: 53,389 TL
  • iPhone 14 Pro başlangıç fiyatı: 62,541 TL
  • iPhone 15 Pro Max başlangıç fiyatı: 67,118 TL




Apple, iPhone serisiyle her yıl kullanıcıların beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Bu yıl da iPhone 15 serisi ile teknoloji dünyasını sarsmaya hazırlanıyor. Etkinlik tarihi yaklaşırken, merakla beklenen yeni iPhone modelleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için sabırsızlanıyoruz. iPhone 15 serisi, yenilikçi tasarımı, güçlü performansı ve gelişmiş kamera özellikleriyle kullanıcılarına eşsiz bir deneyim sunacak. Türkiye'de ise, fiyatlar ve satış tarihi konusunda daha fazla bilgi almayı bekliyoruz. Apple kullanıcıları olarak, yeni iPhone 15 serisinin tanıtım etkinliğini heyecanla bekliyoruz ve telefonun tüm detaylarını sabırsızlıkla öğrenmek için geri sayıma başladık.

AdminAdmin

YORUMLAR