Iğdır Haber
HV
19 MART Salı 13:52

Rusya’dan Almanya’ya Misilleme

Almanya’nın ülkede faaliyet gösteren Rus istihbarat servisi çalışmalarına sınırlama getirmesinin ardından Rusya, ülkede çalışan Alman diplomat sayısının önemli ölçüde azaltacağını açıkladı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 27-05-2023 22:11
Rusya’dan Almanya’ya Misilleme

Almanya’dan konuya ilişkin açıklama gecikmedi. Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya’nın açıklamasına tepki olarak, “Haziran ayından itibaren Rusya tarafından belirlenen bu sınır, Rusya Federasyonu'ndaki varlığımızın her alanında büyük aksaklıklar getirecektir. Bu karar ışığında Almanya, Rusya'da diplomatik varlığını sürdürürken kültür elçilerinin de asgari düzeyde bu ülkede varlığını sürdürmesi önemlidir." denildi.

Ukrayna'ya saldırı|Almanya'nın Rusya ve Putin'e karşı yaptırımları

'ALMAN HÜKÜMETİ ÜST SINIRDA BİR DENGE GÖZETECEKTİR'

Açıklamada ayrıca Alman hükümetinin misilleme olarak aynı yönde karar alabileceği belirtilerek, "Almanya'daki Rus varlığına karşı Alman hükümeti de Almanya'daki Rus çalışanların sayısındaki üst sınırda bir denge gözetecektir" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz nisan ayında Almanya, ülkede çalışan yaklaşık 30 Rus diplomatı işiyle bağdaşmayan faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle sınır dışı edilmeleri yönünde karar vermişti.

AdminAdmin

YORUMLAR