Iğdır Haber
HV
28 MART Perşembe 20:37

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Avrupa'daki Skandal Rapora Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin darbecilere karşı mücadelesini hedef gösteren raporun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde onaylanmasına, ”Darbecileri meşrulaştırmaya çalışan bir rapora imza atmaları utanç vericidir" sözleri ile tepki gösterdi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 25-06-2023 20:51
 AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Avrupa'daki Skandal Rapora Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla raporun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde onaylanmasına sert tepki gösterdi.

"Bir İngiliz milletvekilinin hazırladığı ve Türkiye'nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren bir raporun AKPM'de onaylanmasını kınıyoruz." şeklinde başlayan açıklamaya Çelik şöyle devam etti:

"İnsan haklarından yana davranması gerekenlerin, terörist darbecileri meşrulaştırmaya çalışan bir rapora imza atmaları utanç vericidir.

FETÖ tezlerini sıralayan bu raporda Türkiye'ye yönelik ifade edilen suçlamaların hepsini reddediyoruz. Raporda bahsedilen şekilde ortada "Gülen hareketi" diye sosyal bir yapı yoktur; bilakis eli kanlı bu yapının adı Fetullahçı Terör Örgütü'dür."

‘FETÖ KARANLIK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR’

FETÖ'nün karanlık bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Çelik, "Fetullahçı Terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Cumhurbaşkanımızı, Meclisimizi, seçilmiş hükümeti ve demokrasimizi hedef alan, karanlık ve aşağılık ilişkileriyle bir terör örgütüdür. Bu terör örgütü 15 Temmuz gecesi onlarca vatandaşımızı katletmiştir." şeklinde açıklama yaptı.

Çelik'in ifadeleri şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde o gece bu örgüte karşı milli direniş başlamıştır. Cumhurbaşkanımızın ölümü göze alan kararlılığı, aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve milli direnişe destek olan milletimizin her bir ferdi sayesinde bu terör örgütü o gece mağlup edilmiştir.

Böylesine eli kanlı bir terör örgütünün halen bir sivil hareketmiş gibi meşrulaştırılmaya çalışılması, AKPM'nin terör örgütlerinin propaganda zemini haline gelmesine yol açmaktadır. Milletvekilimiz Sn. Zeynep Yıldız yaptığı konuşmada, söz konusu raporun ne kadar dayanaksız ve gerçeklerden uzak olduğunu ortaya koyarak, ülkemizin meşru tezlerini ve pozisyonunu açık bir şekilde ifade etmiştir. Bu raporu hazırlayan ve onaylayanların açıklamalarında Sn. Zeynep Yıldız'ı hedef almaları da insan hakları ve demokrasi konusunda pusulayı şaşırdıklarını göstermektedir."

‘DEMOKRASİMİZİ TÜRKİYE DÜŞMANI TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI KORUYACAĞIZ’

Demokrasimizi, başta FETÖ, DEAŞ ve PKK/PYD/YPG olmak üzere Türkiye düşmanı terör örgütlerine karşı koruyacağız." diyen Çelik, "Bu noktada mücadelemiz kararlılıkla sürecek; başta darbeciler olmak üzere demokrasi düşmanı olan bu örgütlerin mensupları hiçbir şekilde kendilerini güvende hissedemeyecektir." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR